Persoonlijk leiderschap

Op een dag tref je jezelf aan (als je geluk hebt) in een patroon waarin je al je hele leven zit. Aan dit patroon zit een kant die veel kwaliteiten heeft. Die kwaliteiten wil je niet kwijt en dat kan ook niet. Maar dit patroon is wel een soort gevangenis. De uitkomst is voorspelbaar en niet wat je ten diepste wil. Dus zoek je een weg uit het patroon en dan komt er keuzevrijheid. Van daaruit kun je anders reageren dan je gewend bent. Dit lukt niet altijd maar wel steeds meer, en steeds vaker dankzij groeiend bewustzijn en gewaar zijn. En de tijd om uit het patroon en tot vrijheid te komen, wordt steeds korter omdat je het basispatroon steeds beter kent.

Dit is mijn belofte van het werk aan persoonlijk leiderschap. Het vraagt om toewijding en discipline en het vraagt om beetpakken van gemis en verlangen. Ik had een hekel aan het woord discipline omdat het voor mij klonk als (nog meer) moeten. Maar zoals mijn leermeester Wibe Veenbaas zei: het betekent discipel zijn van je eigen pad. In mijn wekelijkse Bikram Yoga ontdek ik steeds weer wat discipline betekent.

Vragen waarmee cliënten mij benaderen voor persoonlijk leiderschap, zijn:

  • Ik ben wel succesvol op mijn werk maar niet op het vlak van relaties, of andersom. Wil je me begeleiden om te onderzoeken wat in mijn systeem van herkomst speelt waardoor ik niet geheel succesvol ben? Heb ik last van faalangst of succesangst?
  • Mijn vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten zijn uit balans. Wil je me begeleiden om hierin balans te vinden?
  • Ik weet wel wat er gespeeld heeft vroeger maar ik wil het nu ook kunnen doorvoelen. Ik zou willen begrijpen wat het me kost en oplevert en me er (meer) los van willen maken. Wil je me daarin begeleiden?
  • Ik heb zaken meegemaakt die mij uit balans brengen. Wil je me begeleiden op wat er dieperliggend uit mijn familiesysteem speelt, zodat ik weer stabiliteit vind?
  • Ik heb te maken gehad met verlies dus er speelt rouw. Wil je me begeleiden om (beter) te kunnen rouwen?
Back to Top