Mannenwerk

Op 26-jarige leeftijd ging ik, voorbij mijn trots, op zoek naar mijn vader. Daarbij vond ik hulp in Emotioneel LichaamsWerk (ELW), dat mijn vader nota bene in Nederland had neergezet. Eén voor één gingen mijn gesloten gevoelsdeurtjes weer open en begon ik te ervaren wat jaren afgesloten was geweest. Door de pijn en het gemis heen gingen levensenergie en verlangen weer stromen. En passant kreeg ik een diepe relatie met mijn vader omdat ik mijn plek als zoon kon aannemen. Toch was het ook lastig omdat ik nog zoveel boosheid voelde over zijn afwezigheid vroeger: de lege plek die hij achterliet.

De geschiedenis met mijn afwezige vader heeft gemaakt dat ik bijna twee decennia betrokken ben in mannenwerk. In 2005 richtte ik een mannengroep van 16 mannen op die nog steeds bestaat. Mannen in een kring (kunstwerk van Anutosh) waar we bij elkaar steun, kracht en broederliefde vinden, elke bijeenkomst weer. Dit gun ik elke man en vanuit deze bedding geef ik mannenwerk.

Kijk eens op www.mannengroep.nl!

Typische vragen waarmee mannen mij benaderen voor mannenwerk, zijn:

  • Ik loop vast in mijn relatie of ik merk dat het moeizaam gaat. Steun bij mannen ken ik niet (goed). Wil je me begeleiden in wat ik heb aan te gaan in mijn partnerrelatie? Ik wil mijn weg vinden om steun te vinden en aan te nemen bij mannen.
  • Ik voel me thuis bij vrouwen waar ik me veilig acht. Wil je me begeleiden om me als man thuis te voelen bij mannen? En me bewust laten ervaren wat dat oplevert?
  • Ik doe veel vanuit mijn hoofd en/of veel vanuit alleen. Wil je me begeleiden om me te verbinden met andere mannen zodat ik meer ga voelen van hart en lichaam en/of minder alleen doe?
  • Wil je me begeleiden de man te zijn die ik graag wil zijn? In de rollen die ik als man heb: (bege)leider, vader, broer, partner...

Testimonial Workshop Mannenenergie: Op zeer open, veilige manier werd ik meegezogen in mijn eigen thema’s, de pijn die daarbij opkomt en de liefde die dit bij mij opriep. Met een bijzondere groep mannen hebben we elkaar gesteund, geprikkeld om bij onszelf te blijven in het uitzoeken van onze thema’s. Mooie indringende ervaringen, die mij weer verder helpen in mijn ontwikkeling als mens en als man. M.

Testimonial Workshop Seksualiteit in het Licht: William, je begeleiding was prima voor mij, je hebt zelf veel meegemaakt in je leven, je zet dat in en loopt zichtbaar nog steeds je pad. Dat gaf mij een goede bedding en uitnodiging om zelf te komen en zichtbaar (en hoorbaar) te mogen zijn. Lekker dat er relatief veel lichaamswerk in het programma zat, het was een afwisselende en inspirerende reis. Concreet voel ik me energieker en blijer, meer bij mezelf. Dat is toch het gevolg van meer voelen en laten stromen van seksuele energie. En ook al doet het soms zeer, ik pel verder aan mijn innerlijke ui en voel me gesteund door jullie mannen! E.

Back to Top