Leiderschapsontwikkeling

Leiders, leidinggevenden en begeleiders hebben een dienende functie. Zij dienen degenen aan wie ze (bege)leiding geven en het grotere belang van de taak van de organisatie of cliënt. Zij doen dat door richting te geven aan inhoud en proces. Een (bege)leider of leidinggevende heeft zijn of haar invloed daarvoor aan te wenden. Dit vraagt dus meer dan de eigen autonomie. Meer dan stevig op je eigen benen staan. Het betekent ook dat je de autonomie van anderen stimuleert. Onder mijn begeleiding leer je hoe je zelf het belangrijkste instrument bent om jouw leidinggevende taak uit te voeren en/of jouw (begel)leiderschap te ontwikkelen. Hiermee ontwikkel je jouw eigen persoonlijkheid en krijg je een breder repertoire ter beschikking.

Mocht je zelf begeleider zijn in het vak dan ben ik graag jouw supervisor om bij lastige situaties uit te zoeken waar overdracht speelt. Ook ben ik beschikbaar voor jouw volgende stap in het begeleiderschap.

Vragen waarmee leiders, leidinggevenden en begeleiders mij benaderen voor leiderschapsontwikkeling zijn:

  • Ik functioneer goed, maar het kost me veel energie en moeite. Hoe kan ik meer moeiteloosheid vinden bij mijn huidige rol en positie?
  • Ik heb taken overgedragen of gedelegeerd aan .... maar ik vraag me af of het wel goed komt. Wil je me begeleiden naar een volgende stap in dit proces?
  • Hoe kan ik mezelf meer beschouwen als een (bege)leider en zorgen dat anderen mij ook zo (meer gaan) zien?
  • Mijn omgeving leeft heel competitief en met weinig collegialiteit. Ik wil dat niet langer; hoe kom ik uit de strijd en in verbinding?
  • Mijn positie brengt een zekere eenzaamheid met zich mee, hoe ga ik daarmee om en hoe kan ik dat doorbreken?
  • Wil je mijn supervisor zijn voor een bepaalde tijd?
Back to Top