Individuele begeleiding

In organisaties raken we gecontamineerd ofwel besmet met de gebruiken en cultuur van die organisatie. Het is niet de vraag of het gebeurt maar hoe het gebeurt. Daarin is het een uitdaging om weer tot jezelf te komen en contact te maken met je eigen verlangen.

Mijn vraag voorafgaand aan de eerste sessie luidt: Wat speelt er en wat is je echte verlangen (uit je hart)? Dit is voor de meeste cliënten al een hele klus om te beantwoorden. De ruimte om echt te luisteren naar waar je hart naar uitgaat, ontbreekt vaak of is nog onbekend. De beweging uit het hoofd en in het hart, heb ik de afgelopen jaren honderden mensen zien maken in veel verschillende begeleidingssituaties. Vaak lastig maar zeer ontroerend wanneer de geraaktheid van het hart doorbreekt. Al klink ik soms gebroken en verward, het is de taal van mijn hart! zingt Stef Bos in zijn lied De taal van mijn hart.

Vragen waarmee cliënten mij benaderen voor individuele begeleiding, zijn

  • Ik ben in een burn-out situatie terecht gekomen. Wat zijn dieperliggend de oorzaken en mijn patronen hierin? Wil je me begeleiden om een gezonde balans te vinden in werk en privé, in inspanning en ontspanning, in geven en ontvangen?
  • Ik ben toe aan een volgende stap in mijn loopbaan en er is een patroon waardoor ik niet verder kom of durf. Kun je me begeleiden om het patroon te ontdekken en te doorbreken?
  • Er is iets waardoor ik niet goed uit de verf kom. Zit ik wel op mijn plek?
  • Ik kom al een paar keer (jaar) in eenzelfde soort dynamiek terecht waardoor ik niet optimaal functioneer en/of wat mijn arbeidssatisfactie kost. Wil je me begeleiden om zicht te krijgen op wat er dieperliggend speelt?

 

Back to Top